Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

vzw CoOperArti

Samenwerking Klassieke lyrische Kunsten

4 klassieke zangeressen, 2 pianisten en een verteller brachten

dramatiek, intimiteit, vuurwerk en allure.

Doorheen een waaier van bekende alsook te ontdekken opera aria's en ensembles

kropen mezzosoprani in de huid van prinsen, prinsessen, heksen, edelheren, krengen en andere personages.

Sfeerbeelden

Programma 

J'ai perdu mon Euridice Orphée uit Orphée et Eurydice C.W. Gluck door Aina en Sylvie

Vois sous l'archet frémissant Nicklausse uit Les contes de Hoffman J. Offenbach Annelyn en Sylvie

Mon coeur s'ouvre à ta voix Dalila uit Samson et Dalila C. Saint-Saens door Ann en Sylvie

Deh, prendi un dolce amplesso Annio - Sesto uit La Clemenza di Tito W.A. Mozart Kaatje, Aina, Sylvie

Parto parto! Sesto uit La clemenza di Tito W.A. Mozart door Kaatje en Sylvie

Ah scostati - Smanie implacabile Dorabella uit Cosi fan tutte W.A. Mozart door Aina en Sylvie

Dieu! Que viens je d'entendre! Béatrice uit Béatrice et Bénédict H. Berlioz door Annelyn en Pieter

J'aime les militaires Grande Duchesse uit La grande Duchesse de Gérolstein J. Offenbach Ann en Pieter

J'ai deux amants Elle uit L'amour masqué A. Messager door Aina en Pieter

Ich lade gern mir gäste ein Orlovsky uit Die Fledermaus J. Strauss door Kaatje en Pieter

PAUZE

Griserie Périchole uit La Périchole J. Offenbach door Ann en Pieter

Palina's aria Pikovaya dama uit P.Tchaikovsky door Aina en Pieter

All afflitto e dolce il pianto Sara uit Roberto Devereux G.Donizetti door Annelyn en Pieter

Ah mon fils Fides uit Le prophète Meyerbeer door Ann en Pieter

But ere we this perform Witch 1 - 2 uit Dido and Aeneas H. Purcell door Kaatje, Aina en Sylvie

Va, laisse couler mes larmes Charlotte uit Werther J.Massenet door Annelyn en Pieter

Sposa son disprezzata Princess Irene uit Bajazet A. Vivaldi door Kaatje en Pieter

Son nata a lagrimar Sesto - Cornelia uit Giulio Cesare G.F. Haendel door Annelyn, Ann en Pieter

Al pensar en el dueño de mis amores Carceleras uit Las hijas del Zebedeo R. Chapi door Aina en Sylvie

Près des remparts de Séville Carmen uit Carmen G. Bizet door Kaatje en Sylvie

Grisettenlied Strauss door allen

CoOperArtists voor Diva Divo Mezzosoprani

Mezzosoprani

Aina Callaert

Aina begon haar zangstudie aan de Academie voor Woord en Muziek van Schaarbeek. Na haar studies psychologie besloot zij haar passie verder te zetten en klassieke zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Daar volgde zij zang bij Stephanie Friede en Lubov Stuchevskaya. Momenteel studeert ze verder bij Catrin Wyn-Davies. Zij volgde liedklas bij Lucienne Van Dijck en Jozef De Beenhouwer en operaklas bij Guy Joosten. Zij volgde masterclasses bij John Norris, Carol Yahr, Christianne Stotijn, Benoît De Leersnyder en Jard Van Nes. Als soliste zong ze vorig jaar de Missa Brevis in C van Mozart en Elias van Mendelssohn. Verder geeft ze reglematig concerten in verschillende gezelschappen.

Aina heeft ervaring in koor en ensemble bij De Munt, Capella di Voce, Arte Vocale en reflection.

Kaatje Chiers

Kaatje volgde een zangopleiding bij Hilde Coppé aan de muziekacademie van Roeselare. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses bij Zeger Vandersteene, Gidon Saks en Martine Reyners. 

Momenteel verdiept ze zich in de zangkunst bij sopraan Cathérine Vandevelde aan het LUCA (Lemmensinstituut) te Leuven.

Als kind begon ze haar muzikale studies aan de muziekacademie van Waregem. Ze volgde er piano en hoorn. Vervolgens studeerde ze aan het conservatorium van Antwerpen en aan l’Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie waar ze haar meesterdiploma hoorn behaalde met grote onderscheiding. Ze werd op jonge leeftijd verscheidene keren laureate bij Fedekam en Vlamo-solistenwedstrijden. In 2002 nam ze deel aan een Europese hoornwedstrijd in Essen en behaalde er een finaleplaats, waar ze het concerto in d-moll van Rosetti met orkest mocht brengen. Ze won een ereprijs en kreeg 3 recitals in Duitsland toegekend.

Orkestervaring deed ze op in het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen ('98 -'99-'02) olv Robert Groslot en Johannes Leertouwer. In 2000 en 2001 ging ze op tournee met het “European Union Youth orchestra” olv sir Colin Davis, Paavo Järvi en Jan Latham Koenig.

Daarnaast speelde ze als free-lance hoorniste bij De Filharmonie van Antwerpen, Brussels Philharmonique, orkest van de Muntschouwburg, orkest van de Vlaamse Opera, het symfonieorkest van Vlaanderen, L’Orchestre Philharmonique de Liège, Orchestre Musique de Chambre de Wallonie, Ensemble orchestral de Bruxelles, zomeropera te Alden Biesen, e.a.

Ze deed veel kamermuziek-ervaring op in ensembles zoals Oxalys, Ictus ensemble o.l.v Georges-Elie Octors en Martyn Brabbins, Champ d’action, Syrinx ensemble, Hermes ensemble, Spectra ensemble, I Solisti del vento, e.a.

Momenteel geeft Kaatje les klein koper en samenspel aan de muziekacademies van Waregem, Poperinge en Oudenaarde.

Ann Cornelis

Ann is op jonge leeftijd begonnen met zang en viool/altviool in de muziekacademies van Deinze en Harelbeke.

Ze behaalde haar Master in klassieke zang aan de Hogeschool Gent, bij de vermaarde Gentse sopraan Erika Pauwels. Ann is vast lid van het vocaal ensemble Arte Vocale, dat regelmatig hoogstaande concerten verzorgt. Ze vertolkte solistische rollen in diverse operettes en musicals. Vroeger was ze ook lid van verschillende vocale ensembles die zowel polyfone muziek als close harmony brachten. 

Annelyn Gevaert

Annelyn volgde klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, waar ze de kandidaturen behaalde bij Zeger Vandersteene en in 2009 haar Meestergraden in de Klas van Marcos Pujol en Gidon Saks. Daarbuiten volgde ze masterclasses bij Yva Barthelémy, Wiebke Goëtjes, Jennifer Hamilton, Nicoletta Olivieri, Sara Mingardo, Michael Spyres, Raymond Modesti, Zeger Vandersteene, Gidon Saks en Franco Farina. Na het Conservatorium bleef ze regelmatig lessen volgen bij haar grootste leermeester: internationaal vermaard bas-bariton Gidon Saks.

Annelyn's grootste passie binnen de zang gaat uit naar opera. Als soliste zong ze opera (volledige rollen en delen van rollen), oratoria, gospel, liederen en kamermuziek voor organisaties in binnen en buitenland.

Voor haar zangstudie studeerde ze piano aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze haalde er haar aggregaat, alsook haar Masterdiploma voor piano.

Omdat Annelyn ook graag organiseert, volgde ze na haar zangstudie een postgraduaat Kunst- en cultuurmanagement aan de Hogeschool Gent. Daarna richtte ze vzw CoOperArti op in 2010 en is hiervan de dagelijkse bestuurder. Deze vzw staat voor Samenwerking klassieke lyrische kunsten.

In de vorige jaren organiseerde ze workshops en masterclasses olv gerenommeerde zangers alsook thema concerten en kleine operaproducties, daarin is ze steeds actief als zangeres en soms ook als pianiste.

Annelyn is ook actief als lerares in het Deeltijds Kunstonderwijs. Ze geeft zangles aan de Academie voor Muziek, woord en dans Peter Benoit te Harelbeke en piano en samenspel aan het Conservatorium van Kortrijk en afdeling Gullegem.

Meer info www.annelyngevaert.be

Pianisten

Sylvie Decramer

Sylvie is gespecialiseerd in lied en kamermuziek en studeerde in 2006 af als Master in de muziek aan het ‘Koninklijk Conservatorium te Brussel’ in de klas van Daniel Blumenthal. Dankzij de beurs van de Stichting Roeping, vervolmaakte ze zich aan de Universität der Künste Berlin, waar ze in 2013 haar Performance Diploma behaalde in de pianoklas van Prof. Lehmann. Masterclasses volgde ze bij pianisten zoals: Klaus Hellwig, Daniel Pollack, Fabio Bidni, Elisso Virssaldse.

Naast solopiano ontwikkelde Sylvie al snel een passie voor het liedrepertoire. Ze behaalde met de grootste onderscheiding in Duitsland het diploma van concertbegeleider in de klas van Wolfram Rieger. Coachings kreeg ze tevens ook van gerenommeerde liedpianisten/zangers, waaronder Thomas Quasthoff, Eric Schneider, Axel Bauni, Claar Ter Horst, Carola Höhn, Inge Spinette,... Samen met de sopraan Emilie De Voght vormt ze een vast liedduo.

Reeds op jonge leeftijd werd Sylvie laureate van nationale/ internationale wedstrijden.

Ze geniet de ondersteuning van volgende beurzen: Gisela und Erich Andreas, Dexia en de Franz- Grothe Stiftung.

Meer info www.sylviedecramer.com.

Pieter Tieghem

Pieter studeerde piano in de SAMW van Izegem bij Dirk Verbrugghe. Op het Koninklijk Conservatorium van Gent volgde hij les bij Johan Duijck. Jazz studeerde hij bij Dominique Vantomme, en hij volgde stage bij o.a. Ewout Pierreux.Sinds 2012 is hij actief als leraar piano en begeleidingspraktijk aan de SAMWD van Veurne. Daarnaast werkt hij als freelance begeleider bij diverse projecten, zoals het operagezelschap Arte Vocale o.l.v. Erika Pauwels, en treedt hij regelmatig op met het humoristische pianoduo The Artificial Brothers. Pieter is ook werkzaam als fotograaf.

Verteller

Isabelle Vermeersch 

Isabelle is reeds vanaf de start van vzw CoOperArti in 2010 lid van de Algemene vergadering.Beroepsmatis is zij is trefpuntmedewerkster bij Vlamo (Vlaamse Muziekorganisatie voor amateurs) en is verantwoordelijk voor de provincie West-Vlaanderen.Zij volgde het Postgraduaat Kunst- en cultuurmanagement aan de Hogeschool Gent.Als amateurmuzikant speelt zij klarinet bij verschillende orkesten en heeft een eigen ensemble: Toet ensemble. Ze zingt als alt bij een koor.

0