Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

vzw CoOperArti

Samenwerking Klassieke lyrische Kunsten

Programma

Syrinx L129

C. Debussy

Concertino Opus 107

C. Chaminade

Onze selectie uit opera Norma V. Bellini

Act 1

Casta diva Aria Norma

Sgombra è la sacra selva Aria Adalgisa

Act 2

Me chiami o Norma - Mira o Norma

- Cedi, deh cedi - Si, fino all'ore

Duet Norma en Adalgisa

PAUZE

Ballade

A. Périlhou

Suite de Trois Morceaux Opus 116

B. Godard

Allegretto, Idylle en Valse 

Onze selectie uit opera La Gioconda A. Ponchielli

Act 2

Stella del marinar Aria Laura

E un anatema Duet Gioconda - Laura

CoOperArtists Dramatiek & Romantiek

Karen Vermeiren

sopraan, studeerde met grootste onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met het diploma “Master of Arts in de muziek” en genoot nog bijkomende opleidingen aan onder andere het Mozarteum te Salzburg. Ze vervolmaakte zich bij Peter Kooij, Helmut Deutsch, Irwin Gage, Rudolf Jansen, Catherine Foster, Tom Krause en Montserrat Caballé. Ze zong de hoofdrollen in Don Giovanni, Tosca en Otello en geeft regelmatig recitals in binnen –en buitenland. Ze werkte onder leiding van belangrijke dirigenten, zoals Louis Langrée, Siro Battaglin, Myron Yusypovych, Olaf Storbeck, Jaak Gregoor, Peter Tomek, Jef Smits en Rik Ghesquière. Ze won de eerste prijs op het concours Léopold Bellan, werd finaliste op het concours van Bevagna en kreeg het erediploma op het “Tornamente Internazionale di Musica”. Ze kreeg lovende kritieken in het vakblad “Opera Actual”, naar aanleiding van een concert op aanvraag van Montserrat Caballé en ook haar prestaties tijdens de concertreeks “Ode aan Maria Callas” gingen niet onopgemerkt voorbij en kregen een plaats in het internationale “Maria Callas magazine”. Tijdens de tournee van “Les Trois Sopranos” met haar twee collega’s, Elise Gäbele en Anne Renouprez werd Karen beloond met schitterende perskritieken.

Annelyn Gevaert

mezzosopraan volgde klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, waar ze de kandidaturen behaalde bij Zeger Vandersteene en in 2009 haar Meestergraden in de Klas van Marcos Pujol en Gidon Saks. Daarbuiten volgde ze masterclasses bij Yva Barthelémy, Wiebke Goëtjes, Jennifer Hamilton, Nicoletta Olivieri, Sara Mingardo, Michael Spyres, Raymond Modesti, Zeger Vandersteene, Gidon Saks en Franco Farina. Na het Conservatorium bleef ze regelmatig lessen volgen bij haar grootste leermeester: internationaal vermaard bas-bariton Gidon Saks.

Annelyn staat graag op de planken, en als soliste zingt ze vooral opera, wat haar grootste passie is (volledige rollen en delen van rollen) en soms ook oratoria, liederen, kamermuziek voor organisaties in binnen en buitenland.

Buiten het zingen organiseert ze ook graag, zo richtte ze in 2010 vzw CoOperArti op en is hiervan de dagelijkse bestuurder. Deze vzw staat voor Samenwerking klassieke lyrische kunsten. In de vorige jaren organiseerde ze thema concerten en kleine operaproducties, daarin is ze steeds actief als zangeres en soms ook als pianiste.

Voor haar zangstudie was ze vol van piano en studeerde ze piano aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze haalde er haar aggregaat, alsook haar Masterdiploma voor piano.

Annelyn is ook actief als lerares in het Deeltijds Kunstonderwijs. Ze geeft zangles aan de Academie voor Muziek, woord en dans Peter Benoit te Harelbeke en piano en samenspel aan het Conservatorium van Kortrijk en afdeling Gullegem.

Meer info www.annelyngevaert.be 

Pieter Tieghem

studeerde piano in de SAMW van Izegem bij Dirk Verbrugghe. Op het Koninklijk Conservatorium van Gent volgde hij les bij Johan Duijck. Jazz studeerde hij bij Dominique Vantomme, en hij volgde stage bij o.a. Ewout Pierreux.Sinds 2012 is hij actief als leraar piano en begeleidingspraktijk aan de SAMWD van Veurne. Daarnaast werkt hij als freelance begeleider bij diverse projecten, zoals het operagezelschap Arte Vocale o.l.v. Erika Pauwels, en treedt hij regelmatig op met het humoristische pianoduo The Artificial Brothers. Hij werkte reeds mee als vzw CoOperArtist voor Diva divo mezzosoprani op 20 september. 2015.

Pieter is ook werkzaam als fotograaf.

Sarie Lust

studeerde dwarsfluit bij Philippe Benoit, Hannie Barendrecht, Els Van Zundert, Jo Hagen en Pierre-Yves Artaud en behaalde haar Master aan het Conservatorium van Rotterdam. Ze geeft les aan de muziekacademie van Ronse en bijafdelingen en speelt kamermuziek. Ze deed ervaring op in orkesten en ensembles zoals het Brussels Youth Orchestra, Brussels Sinfonietta, het Idefix Ensemble, het Datscha kamerorkest, Rotterdam Young Philharmonic, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Chapelle de Lorraine.

Sarie is erkend Suzuki leerkracht.

Zij werkte reeds mee als vzw CoOperArtist in Amor in juni 2013.

Zij kwam in april 2013 in het bestuur van de vzw CoOperArti.

Jantien Brys

Jantien (°Changsha, CHINA) groeide op in Ronse. Toen zij klein was, kreeg ze van haar papa een klein viooltje, maar daar deed ze niet zoveel mee en op een dag kochten haar ouders een piano. Het was liefde op het eerste gezicht: ze gaf prompt de viool aan haar jongere broer en begon, na veel aandringen bij papa en mama, met piano bij Gineke De Praetere aan de Kunstacademie Vlaamse Ardennen te Ronse waar zij later ook kamermuziek, saxofoon en harp studeerde. Het was al vroeg duidelijk dat zij een passie had voor muziek en op haar 16e begon ze lessen te volgen bij Eliane Rodrigues om dan na de middelbare school haar klas te vervoegen aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen waar zij nu bezig is aan haar laatste jaar. Daar volgde zij ook liedbegeleiding bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck waar de liefde voor het begeleiden van lied alleen maar groter werd. Ze heeft ook les gekregen van Vitaly Samoshko en woonde masterclasses bij van oa Anton Kuerti, Richard Goode, Evgeni Koroliov, Graham Johnson,... Ook heeft zij al een aantal keren samengewerkt met de Belgische sopraan Ann De Renais en begeleidde zij de individuele zang- en groepsles van Stephanie Friede. Daarnaast was zij één van de pianisten die de Summer Singing Course Beveren, georganiseerd door Stephanie Friede en Ann Engels, begeleidde. Verder was zij in februari 2015 pianist van dienst voor een workshop van Benoît De Leersnyder met scènes uit 'Nozze di Figaro’ van Mozart. 

Sfeerbeelden

0