vzw CoOperArti

Samenwerking Klassieke lyrische Kunsten

Sfeerbeelden

Programma

Duet Sous le dome épais Lakmé en Mallika

uit Lakmé van Delibes 

Reciet Me voila seul enfin - Aria Plus grand dans son obscurité (Balkis)

uit La Reine de Saba Gounod

Zefiretti lusinghieri (Ilia)

uit Idomeneo van Mozart 

L'amour est un oiseau rebelle (Carmen)

uit Camen Bizet 

Ah non credea mirarti (Amina)

uit La sonnambula van Bellini

Va, laisse couler mes larmes (Charlotte)

uit Werther van Massenet

Piangerò la sorte mia (Cleopatra)

uit Giulio Cesare van Haendel

Duet Piu amabile belta Cleopatra en Giulio

uit Giulio Cesare van Haendel

Pauze

Duet von den edlen Kavalieren Lady Harriet en Nancy

uit Martha of Der Markt zu Richmond von Flotow

Aria's Nimmermehr wird mein Herze - Jägerin, schlau im Sinn (Nancy)

uit Martha of Der Markt zu Richmond van F. von Flotow

Song to the Moon (Rusalka)

uit Rusalka van Dvorak

Reciet Che vecchio sospettoso - Aria Il vecchiotto cherca moglie (Berta)

uit Il barbiere di Seviglia Rossini

Le ciel lui-même (Isabelle)

uit Quentin Durward van F.A. Gevaert

Romance (Siebel)

uit Faust van Gounod

Duet Abends will ich schlafen gehen Hänsel und Gretel

uit Hänsel und Gretel van Humperdinck

CoOperArtists voor Opera Metamorfosen

Pauline Lebbe sopraan

In een drastische carrièrewending besloot Pauline haar droom waar te maken door haar job als juriste in te ruilen voor een opleiding zang. Ze combineerde tot dan haar job reeds met een hogere opleiding cello bij Jaap Kruithof en Wim De Moor wie ze veel verschuldigd is. Ze volgde een bachelor zang bij Lieve Jansen en doet momenteel haar laatste masterjaar bij Catrin Wyn-Davies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Voor haar masterproef in januari haalde ze een grote onderscheiding en in september 2017 zal ze volledig afstuderen. Ze nam lessen en masterclasses bij Lucienne Van Deyck, Margreet Honig, Maarten Koningsberger, Roberta Alexander, Rosemary Joshua, Randi Stene, Susanna Eken, Emma Kirkby ea. Pauline is gepassioneerd door opera. In 2014 werd ze gecast voor de rol van Mrs. Grose in de opera The Turn of the Screw van B. Britten, in producties in Leuven en Gent. In 2017 zingt ze de rol van Eerste Dame in de Toverfluit van W.A. Mozart in België en Nederland. Sinds 2015 maakt ze deel uit van het operakoor van de nationale Muntschouwburg in Brussel in de MM Academy. Ze zong vele jaren in talrijke koren en is zeer vertrouwd met oratorium en koorrepertoire. Ze werkte oa samen met René Clemencic, Erik Van Nevel, Huub Ehlen, Roberto Zarpellon en Roberto Belloni. Tot slot heeft ze een bijzondere genegenheid voor Lied. In Leuven zal ze de creatie van de liedcycli Songs for the Crossing van Jeroen D'Hoe en Liederen op teksten van Felix Timmermans uitvoeren. In het kader van haar masterscriptie verdiept ze zich in het Belgische liedrepertoire op teksten van Belgische symbolistische auteurs.

Annelyn Gevaert mezzosopraan

studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, waar ze de kandidaturen behaalde bij Zeger Vandersteene en in 2009 haar Meestergraden in de Klas van Marcos Pujol en internationaal gerenomeerd bas-bariton Gidon Saks. Ze volgde zangmasterclasses bij Yva Barthelémy, Marianne Miagat, Wiebke Goëtjes, Jennifer Hamilton, Nicoletta Olivieri, Sara Mingardo, Michael Spyres, Raymond Modesti, Zeger Vandersteene, Franco Farina en Gidon Saks, haar grootste leermeester, bij wie ze nog af en toe les volgt. Annelyn vertolkt liefst solo's in opera en operette en zingt ook af en toe oratoria, kamermuziek en liederen voor organisaties in binnen en buitenland. Enkele hoogtepunten waren vertolkingen van Giovanna Seymour en Elisabetta Tudor arias en duetten uit Anna Bolena en Maria Stuarda in Regine e rivali, Laura en Adalgisa arias en duetten uit La Gioconda en Norma in Dramatiek en romantiek, Josepha in een Nederlandse versie van Im Weissen Rössl R. Benatsky, Hänsel in Hänsel und Gretel van E. Humperdinck, 2te Dame en 3te Knabe in Die Zauberflöte W.A. Mozart, 2nd witch en 1ste nereid in Dido and Aeneas H. Purcell, Dorabella in Quasi Cosi fan tutte W.A. Mozart, Miles in Turn of the screw B. Britten, Lola in Gallantry D. Moore, Zigeunerlieder Brahms en Carmen arias en ensembles in Alle zingarese, altsolo in Petite messe solennelle Rossini, 2de sopraan en altsolo in Gloria Vivaldi, diverse arias en ensembles van oa Charlotte, Leonora, Isabella, Cherubino, Orlovsky, Sesto, Siebel, Suzuki, Balkis, Jocasta,... in concerten.

Annelyn richtte in 2010 vzw CoOperArti op, waarmee ze kleinere voorstellingen op poten zet rond klassieke lyrische kunsten. Zij is daarin steeds actief als mezzosopraansoliste en werkt hierin samen met andere zangers, musici en vertellers. Voor haar zangstudie studeerde Annelyn piano aan het Lemmensinstituut te Leuven, ze behaalde er haar Masterdiploma voor piano, alsook haar aggregaat. Annelyn is ook actief in het deeltijds kunstonderwijs als lerares klassieke zang aan de SAMWD "P.Benoit" in Harelbeke en voor piano en samenspel-ensemble aan het Conservatorium van Kortrijk en afdeling Gullegem.

Meer info zie website www.annelyngevaert.be

Pieter Tieghem pianist

studeerde piano in de SAMW van Izegem bij Dirk Verbrugghe. Op het Koninklijk Conservatorium van Gent volgde hij les bij Johan Duijck. Jazz studeerde hij bij Dominique Vantomme, en hij volgde stage bij o.a. Ewout Pierreux. Sinds 2012 is hij actief als leraar piano en begeleidingspraktijk aan de SAMWD van Veurne. Daarnaast werkt hij als freelance begeleider bij diverse projecten, zoals het operagezelschap Arte Vocale o.l.v. Erika Pauwels, en treedt hij regelmatig op met het humoristische pianoduo The Artificial Brothers. Hij werkte reeds mee als vzw CoOperArtist in Diva divo mezzosoprani en in Dramatiek en Romantiek. Pieter is ook werkzaam als fotograaf.

Arne De Jaegere verteller

volgde toneel, drama en voordracht aan de Academie Peter Benoit te Harelbeke. Hij is gebeten door de theatermicrobe en werkte reeds mee in kleinere en in grotere projecten zoals "Peter kan niet kiezen", een bewerking van "Peter en de wolf" en "De klank van een traan" van de academie van Harelbeke. Hij nam deel aan verschillende wedstrijden Interfacultair Welsprekendheidtoernooi KULeuven en was oa winnaar in Categorie Text on Stage en Performance bij Kunstbende en kreeg de Lions Liederiek Cultuurprijs Harelbeke 2010. Daarnaast speelde hij ook mee in tal van kortfilms voor studenten Regie van het Rits in Brussel. Hij herwerkte en regisseerde "De vrek" van Molière, dit speelde in Theater Antigone in 2012. Hij gaf lessen Voordracht aan de Academie Peter Benoit van Harelbeke in de afdeling Deerlijk. Arne studeerde rechten aan de KU Leuven en mocht er de presentatie voor de opening van het academiejaar op zich nemen. Toen hij nog in Kortrijk studeerde, was hij Cultuurpreases van de Kulak in 2011-2012. Arne werkt nu als gerechtsjournalist op de nieuwsdienst van de VRT. Arne werkte reeds mee als vzw CoOperArtist voor Regine e rivali 1.

Stefanie Coussens hairartist

Stefanie experimenteert haar hele leven al met opsteekkapsels.

Haar hobby werd al snel een passie. Pins & Braids doopte ze haar bijberoep. Meer te zien op facebook.com/pinsandbraids

Stefanie werkte reeds mee aan Regine e rivali 1 -2 en Beaux airs 1 - 2.